FEM MAIG

Federacis d'Entitats per a les Festes de Maig del Poblenou 

 

c. del Dr. Trueta, 195

08005 Barcelona

femmaig@gmail.com

 

L'any 1991, la Colla del Drac va assumir en solitari el manteniment de les activitats centrals de les Festes de Maig: la fira d'entitats i artesans, la cercavila, el correfoc...  però, ja a finals dels anys 90, altres entitats van tornar a organitzar activitats per les Festes de Maig.

 

A partir de l'any 2000, l'Ateneu La Flor de Maig, va tornar a fer una programació sòlida i expressament pensada per a les Festes de Maig de les que n'havia estat el bressol l'any 1979.

 

Aixm doncs, l'any 2002, des de la Colla del Drac vam convocar una comissió de les entitats que l'any anterior havien organitzar alguna activitat per organitzar coordinadament les Festes del 2003. Fou així, que les entitats que fins llavors organitzaven activitats per les Festes de Maig es van coordinar en una comissis que va assumir les tasques que acabarien sent la ras de ser de la Federacis dEntitats per les Festes de Maig del Poblenou FEM MAIG.

 

El 22 de novembre de 2003 es va constituir FEM MAIG, Federacis d'Entitats per les Festes de Maig del Poblenou.

 

Els objectius de la Federacis expressats als seus estatuts ssn :

 

1. Promoure i assegurar la celebració anual de les Festes de Maig del Poblenou que potencien la projecció pública de les associacions del Poblenou.

2. Posar el mitjans per facilitar i optimitzar les tasques organitzatives de les associacions que organitzen les activitats de les Festes de Maig.

 

3. Posar els mitjans per donar a conèixer totes les activitats que s'incloguin en el programa de les Festes de Maig del Poblenou.

 

4. Organitzar aquelles activitats que es creguin convenients per donar més relleu i contingut al conjunt de les Festes de Maig.

 

No es realitzaran activitats que entrin en col·lisió amb les activitats que realitzen les entitats associades.

En el primer punt del reglament de régim interior de la Federació d'Entitats per a les Festes de Maig, FEM MAIG es recullen els conceptes generals que donen la forma i el caràcter a les actuals Festes de Maig.

 

1.- PLATEJAMENT GENERAL

 

1. Les dates de celebració de les festes de Maig seran, preferentment, el cap de setmana del dia 18 de maig o sinó, just el cap de setmana després del dia 18.

 

2. Poden organitzar activitats incloses al programa de les festes de maig totes les entitats, associacions i col·lectius que ho desitgin siguin o no siguin sòcies de la Federació d'Entitats per a les Festes de Maig del Poblenou FEM MAIG sempre que no tinguin finalitats polítiques partidistes.

 

3. Per definició les activitats de les festes de maig tenen un caràcter obert a tothom, participatiu, popular i fomenten la convivència i les actituds cíviques.

 

Actualment, formen part de la federació les següents entitats :

 

Accis Sant Martí

Agrupament Escolta Rakxa

AMPA del CEIP Catalònia

Ateneu Popular La Flor de Maig

Colla del Drac del Poble Nou

Colla dels Gegants del Poble Nou

Coral del Joncar

Coral el Joncar Petit

La Raspa de Poblenou

 

La Junta està integrada per :

 

President, Jaume Llinàs

 

Secretari, Joan Carles Calpe

 

Tresorer, José Manuel Carril

 

Vicepresident, vacant

 

 

 

 

Qum som 

Les Figures 

Notmcies 

Activitats 

Actuacions 

Fotos 

Publicacions 

CIFSM 

Torna a l'inici