La Vibria del Poble Nou 

 

Construïda en fibra de vidre i resina de poliester, fou la primera Víbria recuperada a la Ciutat de Barcelona. Va actuar per primer cop a les Festes de maig de l'any 1992, apadrinada per Teresa Farreres i pels Gegants del Poblenou, en Bernat i la Maria.

 

La Víbria del Poblenou, 1992

Per a construïr la Víbria del Poble Nou ens vam basar en el  model que apareix als gravats al boix de les auques de mitjans del segle XVIII, reproduïdes en diverses ocasions en les obres de Joan Amades, tot i que en cap moment preteniem fer-ne una reproducció exacte. Es tracta doncs, d’una figura amb un disseny propi, construïda amb materials moderns i que segueix l’estil i la gamma de colors de les altres figures de bestiari de la Colla del Drac del Poble Nou. Pesa uns 60 quilos i és portada per una sola persona.

 

 

 

Dades tècniques

Material: Fibra de vidre

Any de construcció: 1991-1992

Bateig: 24 de maig del 1992 

Padrina: Teresa Farreres (Licorera)

 

Pes: 62 kg

Mides: Llargada: 210 cm  Amplada: 180 cm  Altura: 250 cm

Constructors: Manel Ollé i Xavier Virgós

 

Tracció: Autoportada interiorment per 1 persona

Llença: Foc per 5 punts

Acompanyament musical: La Dragonera (Eduard Miralles, 1992) i El Xumet (Esther Álvarez, 1995)

 

 

 

Anecdotari

L'any 1994 la Víbria va complir dos anys, igual que altres nens del barri. Però hi havia un d'aquests nens que tenia tant d'interès per la Víbria i se l'estimava tant que deia que el dia que no pogués portar xumet li donaria a ella. I així va ser que a les Festes de Maig d'aquell any l'Adrià va donar el xumet a la Víbria com a símbol de maduresa i perquè ella l'hi guardés.

Des d'aleshores, tots els nens i les nenes del barri en fer-se grans porten el xumet a la Víbria i aquesta balla en honor seu la cançó del Xumet, composada expressament per a aquesta cerimònia

 

Quí som 

Les Figures 

Notícies 

Activitats 

Actuacions 

Fotos 

Publicacions 

CIFSM 

torna a l'inici